Ajak és ránc feltöltés

Ajak és ránc feltöltés

A kor előrehaladtával megjelenő kisebb-nagyobb mimikai, valamint a rossz szokásokból eredő mélyebb ráncok, az ajkak vékonyabbá, fakóbbá válása egyre több bosszúságot okozhatnak, mert látványosan rontják az arcképet. De a fogyókúra, a szolárium gyakoribb használata, vagy a túlzott napozás, dohányzás is pusztítva a kollagéneket, gyorsítják a bőr idő előtti öregedését.

A modern plasztikai sebészetnek azonban már ezekre a problémákra is több válasza van. A sokfajta fiatalító kezelési módszer közül a ráncfeltöltés, illetve az ajakvastagítás a legkedveltebb lehetőség, mivel ezek az azonnali eredményt mutató eljárások közé tartoznak, amely plasztikai beavatkozásokat az orvos ambulánsan végzi, A rövid beavatkozás után azonnal el lehet menni.

A beavatkozás lényege, hogy hajszálvékony tűvel olyan anyagot juttatunk a bőr rétegei közé, amely csökkenti, ill. megszűnteti a nem kívánatos mélyebb ráncokat, a célterületet azonnal feltöltve kisimítja a befűződéseket, kiemeli a bőr rugalmatlanságából adódó összetöppedéseket, garantálva a fiatalos megjelenést.

A ráncfeltöltést leginkább. a nasolabialis redő, azaz az orr-szájzug közötti redő elmélyülése, a szemöldök közötti függőleges ráncok, a vízszintes homlokráncok, a nevetőráncok, a szarkalábak megjelenése teszi indokolttá, de az utóbbiak kezelésére inkább botox injekció ajánlott. Előfordul azonban a szemgödör alsó peremének feltöltése is, amely a fáradt tekintetért felelős mély árkokat szűnteti meg.

A vékony, vagy keskeny ajkak megvastagításához az esztétikai sebészetben több módszer áll az orvos rendelkezésére. A legegyszerűbb és szép eredményt biztosító eljárás az injekciózás. Az ajaknagyobbítás fiatalítja az arcot, a húsosabb ajak érzékibb, üdébb látványt biztosít. Teltsége miatt élénkebb színhatás tapasztalható.

Az alsó és felső ajkak körüli apró ráncok, redők simítása is korrigálható feltöltéssel.

Szövődményként a gyulladás esélye nagyobb, ha különböző feltöltő anyagok keverednek. Ezen esztétikai beavatkozások előtt az orvos helyi érzéstelenítő krémmel, esetenként az idegeket blokkoló érzéstelenítő injekció beadásával csökkentheti a kissé kellemetlen szúrásokat.

Ajak és ránc feltöltés beavatkozások menete: 

  1. A beavatkozás előtt különösebb kivizsgálás nem szükséges.
  2. Ezen beavatkozások előtt az orvos helyi érzéstelenítő krémmel, esetenként az idegeket blokkoló érzéstelenítő injekció beadásával csökkentheti a kissé kellemetlen szúrásokat. Lényege, hogy hajszálvékony tűvel olyan anyagot juttatunk a bőr rétegei közé, amely csökkenti, ill. megszűnteti a nem kívánatos mélyebb ráncokat, a célterületet azonnal feltöltve kisimítja a befűződéseket, kiemeli a bőr rugalmatlanságából adódó összetöppedéseket, garantálva a fiatalos megjelenést.
  3. Ráncfeltöltéshez és ajaknagyobbításhoz is többféle feltöltő anyag létezik. Ma már nem dolgozunk szilikonnal. Még mindig forgalomban vannak úgynevezett maradandó hatású készítmények, amelyekkel azonban több a probléma, mint a felszívódókkal. Ez utóbbiak használata javasolt, mert természetes anyagokból készülnek.
  4. A beavatkozás területén rövid ideig duzzanat, esetleg kis haematoma keletkezhet, amely borogatással, vagy helyi hűtéssel csökkenthető.
  5. Néhány napon keresztül nem szabad dörzsölni az injekciózott területet. A kozmetikai kezelések 1-2 hétig kerülendők.
  6. A beavatkozás hatása azonnal látható az injekció anyagától függően fél illetve 2 évig tartó, amelyet teljes felszívódás után célszerű megismételni. Az idegen feltöltő anyagon kívül lehetőség van saját, más testrészből származó zsír betöltésre is, amelynél azonban a zsír elfolyósodási hajlama miatt nem lehet pontosan kiszámítani, tervezni a végeredményt.
BEJELENTKEZÉS

vissza az előző oldalra

magyar bejelentkezés