Végleges lézeres szőrtelenítés

Végleges lézeres szőrtelenítés

Unja a rendszeres gyantázást, borotválást? Válassza a végleges lézeres szőrtelenítést!

 

Az ideiglenes megoldásokkal szemben a lézeres szőrtelenítés technológiájával végleg megszabadulhatunk a nem kívánatos szőrzettől, amennyiben a kezelendő területen világos a bőre és sötét a szőre.

A szőrtelenítés manapság nem csak a nőknél  de férfiaknál is, a szépségápolás természetes része.

Végleges lézeres szőrtelenítés segítségével a szem környékének kivételével az egész arc, a teljes test, és még az intim testrészek területén is eltűntethetők a zavaró, sötét szőrszálak. A kezelés során a speciális diódalézer technológiával a lézersugarak elpusztítják a világos bőrön található sötét szőrszálakat és néhány kezeléssel végleges szőrtelenség érhető el a kiválasztott területen.

 A lézeres szőrtelenítés pár alkalmat vesz csak igénybe, nincs mellékhatása, és minimális kellemetlenséggel jár.

A lézeres szőrtelenítő eljárást kizárólag egészségügyi végzetséggel rendelkező szakképzett kezelők végezhetik, egy lézeres vizsga letétele után. Ezzel biztosítjuk , a lézeres  eljárás szakszerű  elvégzését, a nem kívánatos komplikáció elkerülését (pl. ne égjen meg a bőr, ne lépjen fel túlzott pigmentálódás ).

 

A végleges szőrtelenítés menete

 

Első alkalommal egy INGYENES állapotfelmérést végzünk!

 

Az állapotfelmérésen az esztétikai szaktanácsadó megállapítja, hogy azon a területen ahol a végleges szőrtelenítést szeretnék végeztetni, milyen eredmény érhető el. Majd elmagyarázza a  lézeres technológia működését,kezelés menetét, felvázolja milyen eredményre számíthat a kezelés után és milyen együttműködésre van szükség a páciens részéről.

 A lézeres szőrtelenítés hatékonyságát az is befolyásolhatja, hogy a szőrösödés milyen mértékű (az az fennáll-e túlzott szőrösödés), ami esetleg hormonális problémákra is utalhat. Ebben az esetben  esztétikai tanácsadó javasolhatja az endokrinológiai vizsgálatot. Amennyiben ilyen típusú problémával állunk szemben,  előbb kezelni kell és csak ez után célszerű a lézeres kezelést megkezdése.
 A lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható a szemöldök területén, mert a szem épségét veszélyezteti, valamint tetováláson, mert a tetovált terület extra pigment anyagot tartalmaz, így a bőrfelület a kezelés során megéghet.

A kezeléseket 4-6 hetente végezzük, testtájaktól és szőrtől függően .

 Mit kell tennie a dióda lézerrel végzett szőrtelenítés előtt?

  • A kezelés előtt és után 4 hétig kerülje a napfényt és szoláriumot(A napozás és a szolárium növeli a bőrben lévő melanin mennyiségét,ez mindig valamilyen fokú gyulladást is jelent, ezért az  aktív barnaság csökkenti a végleges szőrtelenítés eredményességét).
  • A kezelendő felületen 1-2 mm hosszú szőrzet az ideális, ezért a szőrzetet a kezelés előtt 2-3 nappal borotválja le.
  • Az eredményesség érdekében a szőrtelenítés előtt és utána 4 hétig ne végezze a következő beavatkozásokat: gyantázás, szőrszál kihúzás, szőrtelenítő krém használat, elektromos szőrtelenítés, szőkítés.

A szőrtelenítés folyamata:

A kezelések megkezdése előtt egy INGYENES Próbakezelést végzünk.

 A kezeléseket orvos és asszisztens végzi, aki a bőrtípusnak, a kezelt területnek, és a reakcióknak megfelelő beállításokat alkalmazza, és szükség esetén változtatja a kúra során.

 

A kezelést végző orvos megtisztítja a kezelendő felületet, amit 2-3 nappal a kezelés előtt célszerű leborotválni. Az orvos és a páciens is védőszemüveget visel az eljárás alatt, ami az adott hullámhosszú sugarakat kiszűri. A végleges szőrtelenítés során a diódalézer a lehető leghatékonyabb módon juttatja a lézerfényt a kezelni kívánt területre, az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és energiaszinten. A lézer energiáját a pigmentált szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, ahol elpusztítja azt. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr, helyükre csak pihék nőhetnek, ily módon a kezelés hatása végleges.

A diódalézeres szőrtelenítő berendezés pontos beállíthatósága révén megvédi a szöveteket a roncsolódástól, ugyanakkor annyi hőt ad le, hogy elpusztítja a szőrtüszőt. Szabadalmaztatott „ChillTip” rendszere folyamatos hűtést biztosít a bőr számára, így fokozva a páciensek kényelmét.

 Az érzékenyebb bőrűek egy kis égető érzést és esetleg kipirosodást tapasztalhatnak, ami a kezelést követően kis időn belül elmúlik.

A szőr növekedésének 3 fázisát különböztetjük meg: növekedési (anagén), átmeneti (katagén) és nyugvó (telogén) fázis. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el. Mivel szőrzetünk egy része nem az aktív fázisban van, ezért ezekre a lézeres szőrtelenítés nem hat. Bár a lézeres szőrtelenítés már az első 2-3 kezelés alkalmával is rengeteg szőrtüszőt elpusztít, látványos eredményt csak 4-6 kezeléssel tudunk elérni.

A végleges lézeres szőrtelenítés egy 5-6 vagy 8 alkalomból álló kezeléssorozat, a kezelésekre 4-6 hetente kerül sor, alkalmanként a kezelt terület nagyságától függően 20 perc –1 órát vesz igénybe.

Mi a különbség a villanófényes szőrtelenítés és a dióda lézer között?

 

A villanófényes kezelések végleges megoldásnak tűnhetnek, de lényegében csak lelassítják a szőrnövekedés, de teljesen nem szűntetik meg. A diódalézer abban különbözik az IPL-től, azaz a villanófényes eljárástól, hogy a diódalézer energiája célzottan ér el a szőrtüszőkbe, és véglegesen pusztítja el azokat. Míg a villanófénynél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása pedig nem végleges.

 Mikor nem ajánljuk a lézeres szőrtelenítést?

 - Terhesség és szoptatás ideje alatt.

- 18 év alatt ( kizárólag írásos szülői beleegyezéssel végzünk végleges szőrtelenítés kezelést).

- Keloid (sebzés helyén kialakuló heg daganat) hajlam esetén.

- Nyílt sebek, sérülések helyén sem végzünk végleges szőrtelenítés kezelést.

- A kezelt területen bármilyen bőrbetegség (daganat, herpesz, gyulladás, ekcéma) esetén.

- Amennyiben a kezelendő területen Vitiligo (pigment hiányos foltok vannak).

- Cukorbetegség esetén(annak gyógyszerei és a rossz sebgyógyulási hajlama miatt).

- Bőr fényérzékenységét kiváltó a gyógyszerek szedése esetén

 

 További kérdés esetén, forduljon bátran az esztétikai szaktanácsadónkhoz vagy a kezelést végző orvosainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

 

BEJELENTKEZÉS

vissza az előző oldalra

magyar bejelentkezés