Stirakezelés

Stirakezelés


Hasonlóan a narancsbőrhöz, a striánál is a has, comb, fenék, esetleg mellek a „veszélyeztetett” területek. A bőr feszülési csíkjai, orvosi nevükön a striák, a leggyakoribb bőrtünetek közé tartoznak. A köznyelvben csak terhességi csíkokként emlegetjük őket, pedig férfin és nőn, fiatalon és idősebben, kövéren és soványon egyaránt előfordulnak.Mi is az a stria?

Striáknak nevezzük a bőrszövet nyúlási csíkjait. Minden olyan esetben kifejlődnek, amikor a bőr természetes nyúlási igénybevételnek van kitéve, pl. túl gyors alakváltozás, növekedés, hízás, terhesség, intenzív izomfejlődést kiváltó sport, esetleg hormonzavar.

A bőrön futó vonalak (striák) kötőszöveti gyengeség miatt alakulnak ki: a problémás helyeken takarószervünk nem tudja követni a szövetfeszülést, és az irha rostjai szétszakadnak. Kialakulnak a jellegzetesen közel párhuzamos lefutású, változó szélességű, heghez hasonló mélyvörös elváltozások (aktív stria), majd több hónap elteltével egy fehér, sorvadt, puha tapintatú bőrelváltozássá alakul át (passzív stria).

Milyen megoldást kínálunk a stria halványításához?

Szándékosan a halványítás, nem pedig az "eltűntetés" szót használjuk, jelenleg ugyanis nincs olyan bőrgyógyászati kezelés, amellyel megszüntethető lenne ez az esztétikai bőrprobléma. A kialakult striának legfeljebb a színén és a mélységén lehet javítani, igaz ebben már nagy eredményeket értünk el a Mezoterápia segítségével.

A Mezoterápiás kezelés során a mély és vastag striák esetén 40%-os, a friss és vékony sávoknál 80-90%-os a szövet felépülése és bebarnulása.


Kezelés menete

Első alkalommal egy INGYENES állapotfelmérést végzünk

A konzultáció alatt a szakember megvizsgálja a striák mélységét szinét elmagyarázza, hogy is zajlik a kezelés, milyen együttműködés szükséges a maximális eredmény elérése érdekében.

A mezoterápiás stria kezelés
A testünkre felvitt kozmetikumok felszívódását, bőrünk elszarusodott hámrétege akadályozza. A különböző orvosi és kozmetikai anyagok, akkor a leghatásosabbak, ha direkt oda kerülnek, ahol a szervezet működésébe kell beavatkozni. A bőrfelszínhez közeli struktúrák esetében a legbiztonságosabban és legegyszerűbben a hatóanyag közvetlen befecskendezése. Automata mikroinjekciós készülékkel szinte fájdalommentesen a striákba juttatható a hatóanyagkoktél.

A bőrbe jutatott hatóanyagkoktél stimulálja a fibroblast sejteket. Ezek a bőr "őssejtjei", amelyek a rugalmasságot biztosító kollagént és elasztin rostokat állítják elő. A fibroblast-szaporulat hatására újraépül takarószervünk, a csíkok láthatóan "kitöltődnek" és csökken a lilás, vöröses elszíneződés is.

Mezoterápiás kezeléssorozat
A kezelés 30-40 percet vesz igénybe, 5-6 alkalomból áll (ez mindig egyénenként változik) és 2 hetente ismételjük. 1-2 kezelés után már jelentkeznek az eredmények: a bőrfelszín simábbá válik, a striák összehúzódnak és a színük is el kezd változni.


Kinek nem ajánljuk?

· Állapotos hölgyeknek
· Inzulinnal kezelt cukorbetegeknek
· Agyvérzésen átesett embereknek
· Szívgyógyszereket szedőknek
· Rákos megbetegedésben szenvedőknek

BEJELENTKEZÉS

vissza az előző oldalra

magyar bejelentkezés